PETANQUEBANEN I ILBRO

Frit tilgængelig for alle!


Vil du spille petanque? Så er du velkommen ved Ilbro's baner ved Ilbro Forsamlingshus!

Ilbrovej 367, 9800 Hjørring


2 Petanquebaner
HUSK VORES PETANQUETURNERING DEN 6. JUNI KLOKKEN 18.30


PETANQUE REGLERNE PÅ ÉT MINUT


Helt enkelt går pétanque ud på at kaste sine kugler, så de lander så tæt på den lille bold, kaldet grisen, som muligt.


Spillet begynder med, at den store ring placeres på gruset. Det er den, man skal stå i, når man kaster. Herefter trækkes der lod om, hvilket hold der skal starte. En spiller fra det hold, der vinder lodtrækningen, tager grisen og kaster dem mellem seks og ti meter væk fra ringen.


Holdet bestemmer selv, i hvilken rækkefølge spillerne kaster. Den første spiller kaster en kugle og forsøger at lande så tæt på grisen som muligt. Derefter kaster en spiller fra det andet hold og prøver at få placeret sin kugle tættere på grisen end modstanderens.


Herefter gælder følgende princip: Så snart et hold får placeret en kugle nærmere grisen end modstanderens, må de lade turen videre til det andet hold. Når et hold ikke har flere kugler tilbage, kaster det andet hold resten af sine kugler. Når den sidste kugle er kastet, skal der uddeles point.


Kun ét hold får point i hver runde. Det hold som ligger nærmest grisen, får lige så mange point, som de har kugler tættere på grisen end det andet holds nærmeste kugle.


Det hold der får point vinder også retten til at kaste grisen ud i næste spil. Ringen flyttes ned i den anden ende af banen, grisen kastes, og en ny dyst kan begynde.


Det hold, der først opnår 13 point, har vundet hele baduljen.


DØD KUGLE OG DØD GRIS

Rammes grisen og bliver den på banen, så spiller man bare videre med grisens nye position.


Linjer, kanter og vægge er ´døde´. Dør en kugle, fordi den rammer en linje eller væg, så udgår den, men man får den tilbage i næste spil.


Dør grisen, så slutter spillet. Hvis kun det ene hold har kugler tilbage, som ikke er kastet, så får de point svarende til det antal kugler de endnu ikke har kastet. Har flere hold kugler tilbage, bliver der ingen pointuddeling, og et nyt spil påbegyndes direkte.

PETANQUEBANEN FÅR NY DONATION


Ilbro Borgerforening har fået 3.200 kroner til at renovere Petanquebanen.


Landsbyrådet har nemlig doneret 3.200 kroner til, at vi i Ilbro kan få etableret et skab ved Petanquebanen, som medlemmer af Ilbro Borgerforening kan låse op og tage sig et spil Petanque. 

I skabet vil der være alt, som du skal bruge til at spille petanque. Kugler, skaber og lignende. 


Vi forventer at skabet er etableret primo juni. 

PETANQUE ER ET FORDYBNINGSKURSUS


FØDDERNE
Stå med begge fødder inde i ringen, næsen i spillets retning og forsøg at have ligevægt mellem fødderne.Det er vældigt enkelt i teorien , men ak, så nemt at glemme, når baren trækker og musikken spiller. Men rolig, mon ami, hver ting til sin tid.


KNOERNE
Sørg for, at dine knoer og fingerspidser peger opad mod himlen, når kuglen har forladt din hånd. Du må gerne hilse på dine modstandere, når din hånd nu alligevel er i vinkeposition.


ARMEN
For at skyde modstanderens kugle væk: Træk din arm så langt tilbage, som du kan. Sving den frem- og opefter, og slip så kuglen, når den er i skulderhøjde. Lad hånden blive højt oppe i luften, gerne i lang tid efter kuglen er landet. Det er et godt råd, som dog ikke har noget med selve pétanquespillet at gøre. Men husk det, for det får dig til at se megacool og prof ud på grusbanen.


HJERNEN
Fokuser, når du kaster. Pétanque er en blanding af koncentration, teknik og taktik. Og at psyke det andet hold subtilt for at bryde deres koncentration er en af pétanquespillets fornemmeste discipliner.

Ilbro Petanquebane
Ilbro Petanquebane